Aplicații care facilitează viața șoferilor

Chiar daca folosirea telefonului mobil este interzisa in timpul condusului acesta poate deveni un excelent asistent pentru soferi daca aleg aplicatiile adaptate.

Stii si tu acest lucru, daca nu alegi un kit hands free nu vei putea folosi telefonul pentru a comunica in masina, mainile trebuie sa iti ramana libere pentru a conduce in mod corect masina. Cu toate acestea, cu un suport potrivit, tip ventuza sau cu un accesoriu agatat de grila de ventilatie poti transforma telefonul intr-un aliat de care nu ai cum sa te lipsesti. Vei mentine ochii pe drum dar, cu ajutorul acestor aplicatii vei gasi mai repede drumul, vei evita aglomeratia, vei rula intr-un mod responsabil si chiar vei face economii. Iata care sunt aplicatiile care faciliteaza viata soferilor.

Waze, un GPS pretios, colaborativ si 100% gratuit. Mai trebuie oare sa il prezentam? Toata lumea il cunoaste – sau aproape toata lumea – si il foloseste. Datorita GPS-ului si datelor mobile vei avea posibilitatea de a determina cel mai bun drum pentru a merge dintr-un punct in altul dar si sa eviti ambuteiajele si accidentele. Spre deosebire de un GPS clasic care iti ofera informatii precum ora sosirii in functie de numarul de kilometri de parcurs si de viteza autorizata, Waze tine cont si de alte elemente din trafic ceea ce ii permite sa faca estimari mai precise. Waze poate recalcula ruta si sa iti propuna alternative in cazul in care apare pe drum ceva neprevazut precum blocaje sau drumuri in reparatie.

Geco, pentru adaptarea condusului la poluarea atmosferica. Odata cu incalzirea globala si problemele legate de efectele de sera, mass media comunica din ce in ce mai multe informatii cu privire la limitarea traseurilor cu masina, indispensabile in aceasta perioada in care poluare a atins cote maxime. Cu Geco poti estima emisiile si sa stii care sunt optiunile de ales pentru a reduce poluarea.

E-constat, o aplicatie pentru a declara cu usurinta un accident. Bineinteles, speram sa nu trebuiasca sa folosesti aceasta aplicatie vreodata. Insa, in caz de nevoie trebuie sa stii ca te poti folosi de aceasta aplicatie. E-constat se inspira din modelul de constatare european – informatiile personale sunt trecute intr-un formular, poti face poze cu accidentul petrecut, sa geolocalizezi locatia exacta a accidentului si sa obtii asistenta (tractare pana la cel mai apropiat service spre exemplu). Odata declaratia finalizata o poti trimite catre asigurator si o vei primi si tu pe e-mail in format PDF.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?