Ce poți vizita în Mexic

Mexicul este o destinație mai puțin cunoscută de turiști însă care are multe de oferit călătorilor curioși care sunt în căutare de un sejur relaxant și cultural totodată. Cine nu visează să descopere culturi milenare, să profite de un climat tropical blând, să se bălăcească într-o apă de culoarea turcoaz la o temperatură de 30 de grade în inima naturii, să se joace de-a aventurierii și să observe animalele în mediul lor natural (maimuțe, jaguari, flamingo roz și multe altele)?

Mexicul este o țară de o bogăție naturală incredibilă, un pământ al contrastelor, situat între oceanul Pacific și Atlantic, cu o identitate culturală puternică, formată de-a lungul secolelor.

Guanajuato, un oraș colonial colorat. Guanajuato este înscris în patrimoniul mondial Unesco încă din anul 1988. Oraș colonial fascinant dar și leagănul independenței țării, o călătorie la Guanajuato înseamnă descoperirea inimii țării cu lotul său de tradiții și specialități locale. An de an, la Guanajuato se organizează Festivalul Internațional Cervantiono consacrat artelor pe scenă.

Yelapa, mic sat de pescari. Pe coasta Pacificului, în apropiere de celebra stațiune balneară mexicană Puerto Vallarta, Yelapa, o mică comunitate de pescari este un veritabil colț de rai. La Yelapa localnicii încă folosesc caii pentru a se deplasa fiind departe de frenezia lumii moderne.

Xochimilco pentru folclor. La mai putin de o oră distanță de centrul capitalei Xochimilco reprezintă excursia perfectă pentru cei care vor să se relaxeze. Regiunea este considerată un fel de Veneție a Mexicului. O excursie cu vaporul reprezintă modalitatea ideală de a descoperi regiunea dar și specialitățile locale oferite de comercianții plutitori.

Tulum pentru plajele sale paradisiace. Tulum a știut să își păstreze latura tradițională și să scape de turismul de masă. Tulum a fost la origine un sat de pescari al cărei plaje paradisiace sunt cunoscute actualmente în lumea întreagă. Tulum a fost și un centru strategic pentru comerțul peninsula înainte de colonizarea spaniolă. Grandios este cel mai potrivit cuvânt pentru a-l descrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?