Cele mai importante componente ale unui calculator

Utilizatorii de PC stiu ca nu numai dispozitivul in sine conteaza ci si fiecare componenta in parte are propriul ei rol. Calculatorul este asadar compus din tastatura, mouse, monitor, unitate de sistem, boxe si alte componente interne, un numar foarte mare al acestora, cu un rol activ si foarte important in functionarea computerului.

Una din cele mai importante componente ale calculatorului este unitatea centrala sau unitatea de sistem. Aceasta ofera posibilitatea de executie a miilor de operatiuni. Inlocuirea monitorului nu este la fel de importanta precum inlocuirea unitatii centrale.

Tot ceea ce este afisat pe monitor sau se aude in boxe depinde de ce se afla in interiorul unitatii. Componentele interne sunt placa video, hard disk-ul, modulele RAM, procesorul, coolerul, placa de baza.

Placa de baza a unitatii centrale este baza pe care toate celelalte componente se monteaza, avand o functie principala in functionarea computerului ca un tot unitar. Procesorul calculatorului poate fi comparat cu creierul acestuia, locul in care se executa cele mai importante comenzi, de care depinde deopotriva viteza si capacitatea calculatorului.

In alta ordine de idei, coolerul se va dovedi o alta componenta foarte importanta, indiferent de anotimp sau de conditiile de utilizare ale calculatorului. Coolerul se afla deasupra procesorului si are rolul de a disipi caldura, de a raci procesorul si de a evita supraincalzirea si chiar arderea calculatorului.

Hard disk-ul este o componenta importanta pentru ca stocheaza toate informatiile introduse de utilizator si este necesar ca volumul acestia sa fie suficient de mare pentru nevoile utlizatorului.

Placa grafica este componenta de care depinde viteza de procesare video si este ideala celor care lucreaza cu elemente grafice, celor care prefera jocurile pe calculator.

Modulele RAM, pe de alta parte, reprezinta memorie cu acces aleator care stocheaza datele in mod temporar si sunt necesare procesorului pentru efectuarea operatiunii.

Calculatoarele insa au mult mai multe piese si elemente in componenta insa acestea sunt cele mai importante. Utilizatorii sa nu uite de sursa de alimentare pentru ca respectivul calculator sa prinda viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *