Cum se pot face bani prin intermediul unui blog?

Blogosfera din Romania a crescut extrem de mult in ultimii ani, existand din ce in ce mai multi oameni pasionati de scris, carora le place sa faca fotografii si sa impartaseasca din gandurile si experientele lor cu publicul tinta.

Avand in vedere anvergura pe care au luat-o aceste platforme, bloggerii pot castiga sume consistente de pe urma paginilor pe care le administreaza, daca sunt suficient de cunoscuti si daca paginile lor sunt foarte bine cotate in motoarele de cautare!

Advertoriale
Un prim mod prin care bloggerii pot face bani cu ajutorul paginilor pe care le administreaza este prin redactarea de advertoriale. Este vorba despre texte publicitare, care sunt scrise in asa fel incat sa nu para deloc o reclama. Ele sunt optimizate SEO, contin cuvinte cheie si se axeaza pe nise diferite, in functie de produsele care se doresc a fi promovate.

Bannere
Multe dintre companiile din Romania inca mai folosesc publicitatea prin bannere. De exemplu, o companie producatoare de oale si tigai poate apela la un blogger culinar pentru postarea unui banner pe blog. Astfel, publicul tinta al blogger-ului vede reclama, iar ulterior poate achizitiona diferite produse.

Marketing afiliat
Marketingul afiliat reprezinta o metoda relativ noua prin care bloggerii pot castiga bani. Practic, remuneratia este direct proportionala cu munca depusa si, cu cat pe blog sunt postate mai multe recomandari despre anumite produse, cu atat suma de bani platita de clienti este mai mare.

Vanzari de bloguri
Nu putini sunt cei care isi construiesc mai multe bloguri simultan si le aduc la un rank foarte bun in motoarele de cautare, numai pentru ca apoi sa le vanda. Acest trend a devenit chiar o adevarata afacere pentru unii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *