Cum te poți menține în formă înainte de venirea primăverii?

Deoarece iarna este cel mai adesea anotimpul în care stăm mai mult prin casă la căldurică și ne răsfățăm cu cele mai delicioase preparate, kilogramele în plus încep repede să își facă simțită prezența.

Dar înainte de venirea primăverii, trebuie să știi că este posibil să te răsfeți cu cele mai delicioase alimente care au grijă de forma ta în același timp. Care sunt acestea?

Varza sub toate formele sale. Este o legumă de sezon, plină de beneficii. Este foarte bogată în fibre, în antioxidanți, calciu și vitamina C. Cu alte cuvinte, este cea mai bună pentru a stimula tranzitul și este foarte slabă în calorii. Consumă toate varietățile de varză crude în salate, trase la tigaie sau în gratinuri.

Dovlecelul. Dovlecelul face parte din categoria de legume care se consumă cel mai des iarna. Este un aliment light, un excelent diuretic, foarte bogat în vitamina A și minerale. În plus, este de real ajutor pentru a scădea nivelul de colesterol. Fiert, sotat, în piureuri, supe sau tarte este cel mai delicios.

Fructele uscate. Sunt cele care te vor ajuta să te ții departe de ronțăitul nesănătos dintre mese și care sunt delicioase în iaurturi, compoturi sau salate. Fructele uscate conțin grăsimi bune și fibre și te ajută să te ții departe de ciocolată. În plus, vin cu o senzație de sațietate eficientă.

Prazul. Cu siguranță că nu este o legumă foarte sexy, dar este plină de beneficii. Este cel mai bun aliat al siluetei, este diuretic și depurativ, foarte bogat în fibre și antioxidanți, dar și în apă, lucru ce face să aibă foarte puține calorii. În supe sau cu paste este cel mai delicios.

Kiwi. Un fruct foarte bogat în vitamina C și fibre, fiind ideal mai ales la micul dejun. În sucurile smoothie, salate sau iaurturi este cel mai delicios.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?