De ce semințele de in sunt un aliat de preț pentru sănătatea ta?

Ai auzit de in pana acum de in in calitate de fibra textila sau pentru intretinerea lemnului. Dar ai auzit pana acum de virtutile sale ca si aliment? Nu este inca prea tarziu pentru a-l descoperi si pentru a-l adauga cu placere in toate preparatele tale.

Semintele de in sunt cele mai bune pentru a facilita tranzitul. Semintele de in au calitati terapeutice si dietetice remarcabile. Semintele de in, foarte bogate in fibre solubile si uleiuri polinesaturate, au drept efect accelerarea tranzitului, lubrifierea si marirea volumului fecalelor.

Mai au inca o caracteristica- sunt un laxativ bland, dar eficient, fiind destul de des folosite pentru a trata colitele sau durerile abdominale.

Semintele de in si acizii grasi omega 3. Foarte bogate in proteine vegetale, semintele de in si uleiul extras din ele mai ales, contin un nivel destul de ridicat de acizi grasi esentiali, omega 3. Acesti acizi sunt indispensabili pentru buna functionare a organismului.

Foarte satioase, foarte bogate in fibre care se asimileaza lent, semintele de in sunt consumate cel mai adesea de persoanele care nu vor sa se ingrase.

Uleiul de in este anti-colesterol. Semintele de in pot contribui la hranirea creierului si pot fluidiza membranele. In plus, pot contribui la intarirea sistemului imunitar. Pot ameliora schimburile celulare si echilibrul nervos, ajutand in acelasi timp la scaderea nivelului de colesterol rau.

Consumand zilnic intre 2-5 linguri de seminte de in macinate, vei reusi deci, pe termen lung, sa reduci foarte lejer nivelul de colesterol rau din organism.

Semintele de in si presiunea arteriala. Alimentul cel mai bogat in lignani, inul ajuta si la scaderea nivelului presiunii arteriale. Un studiu facut pe in jur de 1300 de persoane, a ajuns la concluzia ca suplimentele de seminte de in permit reducerea in mod semnificativ a presiuni arteriale sistolice si diastolice.

Atuuri contra diabetului si anumitor tipuri de cancer. Fibrele solubile prezente in semintele de in pot ajuta diabeticii sa mentina un nivel mai stabil al glucozei sanguine. Paralel, studiile facute asupra semintei de in confirma beneficiile lignanului. Aceasta poate contracara cancerul de san, de prostata, de colon sau de piele.

In plus, deoarece sunt bogate in acizi grasi omega, semintele si uleiul de in pot ameliora aspectul pielii si pot sa fie consummate chiar si de copii. In plus, sunt foarte apreciate atunci cand vine vorba despre o alimentatie dietetica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?