Dresda, oraș istoric și al artei

Pe lângă numeroasele monumente istorice pe care le adăpostește, Dresda este un oraș care invită la descoperire și explorare, la plimbare și relaxare.

După Berlin, Hamburg și Munchen, Dresda este un oraș ce merită să fie vizitat, are o mulțime de lucruri de oferit. Încă din primele momente te vei simți ca acasă deoarece vei beneficia de o primire călduroasă atât la hotelul la care te vei caza cât și peste tot unde vei merge. La doi pași de hotelul Hilton se află monumentul de care orașul Dresda este extrem de mândru: superba catedrală Frauenkirche. Catedrala a fost parțial distrusă în timpul bomardamentelor aeriene din perioada celui de-al Doilea Război Mondial după care a trecut printr-un amplu proces de reconstrucție începând cu anul 1990. În fața catedralei s-a ridicat un turn drept simbol al bunăvoinței, iar deasupra turnului a fost așezată o cruce din aur primită în dar din partea Marii Britanii, ale cărei bombardiere a distrus o mare parte din catedrală în timpul războiului.

Catedrala este înconjurată de câteva baruri și restaurante. In apropiere de Terasa Bruhl se află cel mai cunoscut restaurant din Dresda pe care vi-l recomandăm cu căldură, Kutscherschänke.

Zwinger mit Semperbau. Zwinger reprezintă un complex muzeal magnific situat într-un palat superb ce datează din secolul 18, cel mai frumos exemplu de arhitectură barocă germană din Dresda. Zwinger este cunoscut pentru colecția de porțelan pe care o adăpostește dar și pentru colecția de arme din secolele 15-18. Galeria Lungă, cu cele 32 de arcade ale sale trebuie neapărat vizitată.

Castelul Dresda a fost pentru o perioadă lungă, timp de patru secole, reședința oficială a regilor saxoni. Acum, fostul palat este integrat în Galeria de Artă a orașului Dresda și reprezintă un magnific complex muzeal. Una din cele mai interesante colecții este cea numismatică care conține numai puțin de 200 000 de medalii din aur și sigilii.

Un comentariu la „Dresda, oraș istoric și al artei

  1. The.Flintstones.and.WWE.Stone.Age.Smackdown Watchseries

    Familia din epoca de piatra ar fi infintat wwe de azi care se numea FFE in film apar luptatori cunoscuti, ca John Cena ,Ray Mistryo si alti dar cu nume specifice epoci de piatra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *