Fii cât mai punctual

Titlul acestui articol e sfatul pe care-l pot da tuturor oamenilor ce-l citesc, indiferent că sunt sau nu nevoiți să aibă des întâlniri cu diverși oameni, unde punctualitate e esențială, evident. Trebuie însă să fii punctual indiferent de situație fiindcă nu faci decât să inspiri seriozitate persoanelor cu care trebuie să te întâlnești, cărora trebuie să le trimiți un email, să le termini o comandă sau mai știu eu ce activități ce necesită întotdeauna punctualitate.

Singurul lucru pe care-l mai poți pierde uneori când ești punctual ar fii timpul, în cazul în care trebuie să te întâlnești cu cineva, tu ajungi la timp (adică ești punctual) iar persoana respectivă întârzie. În cazul ăsta tu ești cel ce așteaptă și pierzi puțin timp.

Eu nu am fost mereu punctual tocmai din motivul de mai sus, fiindcă nu-mi place să aștept pe cineva și de frica asta, ca să zic așa, preferam să întârzii eu iar când ajungeam acolo persoana cu care trebuia să mă văd să mă aștepte și să rezolvăm treaba. Bine, mai există la mijloc și motivul că mie-mi ia destul de mult timp să mă îmbrac și să-mi fac toate tabieturile firești înainte de a mă întâlni cu cienva, indiferent care e rostul întâlnirii noastre.

În încheiere vă recomand să fiți cât mai punctuali – chiar dacă sună ciudat și nici nu știu dacă există expresia asta, idee e că dacă nu reușiți să ajungeți undeva sau să îndepliniți taskurile fix la ora stabilită măcar să nu întârziați prea mult – fiindcă veți inspira încredere persoanelor cu care trebuie să rezolvați lucrurile respective, nu le veți face să-și piardă timpul așteptându-vă iar dacă trebuie să primiți ceva în momentul întâlnirii sau imediat după, fiind punctuali nu veți face altceva decât să primiți lucrul respectiv mai repede. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *