Islanda, atracții principale

Aurore boreale, cascade maiestuoase…în cele ce urmează îți vom prezenta principalele atracții din Islanda, una din destinațiile în tendințe ale momentului. De ce a devenit Islanda în ultima perioadă o destinație de călătorie atât de căutată și apreciată? Densitatea activităților de făcut și a lucrurilor de văzut este atât de mare încât este imposibil să nu vizitezi Islanda măcar o dată în viață.

Sursele calde din Myvatn. Chiar dacă Blue Lagoon este cea mai cunoscută sursă de apă caldă din Islanda, în realitate există o mulțime de alte surse de apă caldă ce pot fi vizitate în Islanda, mult mai accesibile ca preț ca Blue Lagoon. Situat în partea de nord a țării, satul Myvatn adăpostește surse de apă caldă mai puțin frecventate și mai puțin cunoscute însă mai ieftine.

Camping la poalele Skogafoss. Există atât de multe cascade magnifice încât alegerea uneia poate fi o alegere destul de dificilă. Îți recomandăm să vizitezi Skogafoss și să îți petreci noapte într-un cort. Ai posibilitatea de a admira o cascada magnifică într-un cadru intim și să profiți de o panoramă superbă până la apusul soarelui.

Admiră erupțiile gheizerului la Geysir. Gheizerul de origine – cunoscut sub numele de Geysir – nu intră în erupție prea des cum au prevăzut specialiștii. Există o mulțime de alte gheizere în apropiere printre care unul proiectează apa până la 10 metri înălțime odată la șase minute.

Scufundări la Silfra. Când te gândești la Islanda scufundările sunt ultimul lucru care îți trece prin cap, nu-i așa? Cu toate acestea, Islanda este o destinație căutată de pasionații de scufundări din lumea întreagă. Regiunea Sifra este cea mai căutată de aceștia cunoscută pentru faptul că este singurul loc din lume care permite înotarea între două plăci tectonice. Silfra este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cele mai pure ape dar și cele mai transparente din lume. Un loc unic în lume ce nu trebuie să lipsească de pe lista de atracții în următoarea călătorie în Islanda.

Un comentariu la „Islanda, atracții principale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?