Luxor – mister si dragoste într-o experiență pe care nu ai voie să o ratezi

Aflata in mijlocul unei misiuni umanitare deosebit de dificile, Hana pleaca cateva zile in Egipt, in orasul antic Luxor. Instalata intr-un hotel luxos, Hana isi petrece zilele vizitand cele mai populare obiective pentru turisti. Femeia in varsta de 40 de ani cunoaste aceasta zona deoarece a lucrat aici in urma cu mai bine de 20 de ani. Spre marea sa surprindere, se intalneste cu Sultan, un barbat cu care a avut o relatie in acea perioada.

Mistere ale Orientului
La inceputul filmului, imersiunea intr-o cultura straina se face conform codurilor filmelor de calatorie, cu personaje fascinate si infricosate totodata de lucrurile pe care le vor descoperi departe de casa. Nu suntem siguri in ce perioada se desfasoara acest film oferit de Zeina Durra, putem doar sa presupunem ca este vorba despre un an de ls sfarsitul secolului XX.

Hana pare sa faca parte din peisaj, un peisaj cu monumente protejate. Hana se va intalni, de-a lungul sejurului sau cu o multime de americani si chinezi veniti in Egipt cu scopul de a-si confirma sau infirma prejudecatile cu privire la aceasta tara. De alfel, nu ni se spune care este scopul real al acestei vizite, dincolo de necesitatea aproape vitala de a marca o pauza in cotidianul sau profesional deosebit de solicitant.

Forta incredibila a personajului rezulta din aerul sau misterios. Vizibil debusolata, Hana nu mai stie incotro sa o apuce, nu mai stie ce vrea. Acelasi lucru este valabil pentru relatiile sale. Reintalnirea cu Sultan ii ofera putina speranta. Dupa mai multe intalniri, cuplul fuzional ar putea renaste din propria cenusa…

Filmul lui Zeina Durra constituie in realitate o invitatie formidabil de atipica de a calatori in mod virtual in aceasta perioada de pandemie. Nu pentru a confirma ceea ce stii despre Egipt ci pentru a descoperi si tNu, la fel ca Hana, care este locul tau in aceasta lume, in ciuda numeroaselor surse de inspiratie nebanuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *