Realme X2 Pro vs. Xiaomi Mi 9T Pro – care este cel mai bun smartphone?

Daca Xiaomi era pana in prezent singurul smartphone din segmentul telefoanelor premium la un pret de sub 400 de euro iata ca acum i se alatura Realme. Insa Realme X2 Pro detine argumentele suficiente pentru a face fata lui Xiaomi Mi 9T Pro? Acest lucru urmeaza sa stabilim, analizand performantele, designul, ecranul, partea foto, interfata si autonomia celor doua telefoane.

Marca Realme a grupului chinezesc BBK Electronics – extrem de agresiva in India – a reusit sa dea lovitura cu RealmeX2 Pro, un smartphone lansat la un pret sub 400 de euro, dotat cu caracteristici din gama premium.

Design – un Xiaomi Mi 9T Pro mai mult decat original. Chiar daca cele doua smartphone-uri propun o fisa tehnica relativ similara, diferentele stau in design-ul adoptat de cele doua marci. Pe Realme X2 Pro regasim un design relativ clasic pentru un smartphone din gama mid range in 2019. Un design care ne aminteste de Xiaomi Mi 9T lansat la inceput de an. Astfel, smartphone-ul propune un ecran de 6,5 inchi cu margini mai degraba fine dar cu un breton in forma de picatura de apa. De cealalta parte, Xiaomi Mi 9T Pro joaca cartea originalitatii. Gasim in partea din spate un modul foto pozitionat pe verticala si centrat, fara cititor de amprente digitale deoarece acesta este pozitionat in ecran si punctele comune se opresc aici. Smartphone-ul de la Xiaomi propune un spate original cu numeroase reflectii irizate.

Ecran – doua ecrane AMOLED extrem de luminoase. Cele doua telefoane profita de o diagonala destul de apropiata, de 6, 39 inchi pentru Xiaomi Mi 9T Pro si 6,5 inchi pentru Realme X2 Pro. Ambele sunt echipate cu un ecran OLED si propun o rezolutie de 2340X1080 pixeli.

Performnate – un mic plus pentru Xiaomi. Telefoanele din gama mid range sunt echipate cu procesoare din gama premium. In ceea ce-l priveste pe Realme X2 Pro, acesta este echipat cu un Snapdragon 855+, dezvaluit in aceasta vara de catre Qualcomm alaturi de 6, 8 sau 12 GB RAM. Xiaomi Mi 9T Pro este dotat cu un Snapdragon 855 cu 6 GB RAM.

Poze – un modul foto triplu in ambele cazuri. In plina zi, cele doua smartphone-uri ofera rezultate corecte. Este in special cazul lui Realme X2 Pro care beneficiaza de un senzor foto de 64mpx in timp ce Xiaomi se multumeste cu un aparat foto principal de 8 mpx.

Trebuie sa constatam ca Realme are mai multe avantaje decat Xiaomi. Se dovedeste a fi mai eficient cu ecranul sau de 90Hz, performantele oferite de Snapdragon 855+, incarcarea rapida si o mai buna gestiune a luminozitatii in ceea ce priveste partea foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *