Relația tată-fiu văzută de către cinematografie

Iata o tema foarte draga celei de-a saptea arta care a fost dezbatuta in foarte multe filme. Fiecare realizator vine cu privirea sau parerea sa personala cu privire la cea mai puternica relatie, cea care leaga un tata de fiul sau. Iata o lista cu cateva filme care au tratat aceasta tema de-a lungul timpului.

The Road. Dupa romanul lui Coarmac McCarthy, care nu este altul decat realizatorul “No Country For Old Men”, acest film este cel care te va transpune intr-un univers post-apocaliptic sublimat de magnifice poze si o banda originala, semnata Nick Cave. Acest lung metraj onoreaza clar romanul din care este inspirat iar Viggo Mortensen va trebui sa faca fata cu forta responsabilitatilor sale de tata. A venit deci momentul sa isi puna cele mai bune intrebari- va fi oare gata sa faca orice pentru a-si apara familia si sa treaca peste orice principii si chiar sa omoare?

The Tree Of Life. Exista unele filme care graviteaza ca niste UFO-uri in jurul sferei cinematografiei. Este si cazul lui Terence Malick « The Tree of Life » este un film profund de adevarat si debordeaza de o iubire neconditionata. Pe langa relatia tata – fiu Terence Malick se lanseaza intr-o interpretare personala si controversata a creatiei pamantului si mult mai multe. De notat performantele remarcabile ale lui Brad Pitt, Jessica Chastain si Sean Penn.

Big Fish. Inspirat din romanul lui Andy Wallace, “Big Fish” este o poveste mitica de proportii, acest film datand din 2004, prezentandu-se drept o veritabila invitatie la o calatorie minunata. Este un lung metraj pe masura imaginatiei debordante a lui Tim Burton. Aici vei afla poveste plina de amuzament si de emotie a lui Edward Bloom, un tata plin de imaginatie si al fiului sau William.

Midnight Special. Un film iesit direct din imaginatia debordanta a lui Jeff Nichols care s-a inspirat din perioada dificila pe care a traversat-o alaturi de fiul sau bolnav. A fost deci foarte important pentru realizator sa evoce in maniera sa proprie aceasta situatie extrem de dureroasa.

Papa. Aici putem admira o « felie » de viata a unui tata si a fiului sau, cu cateva momente emotionante presarate si de note de umor. Un film intimist care a aparut in anul 2005 cu Alain Chabat si cu Martin Combes.

Star Wars. Luc, sunt tatal tau. Este fara indoiala singura replica pe care toti fanii o stiu pe de rost. Saga epica SF, imginata de catre George Lucas, a pus mereu in evidenta lupta dintre lumina si obscuritate. O lupta interioara pe care o va duce intre Ankin Skywalker si care se va incheia cu duelul memorabil dintre Luc Skywalker si tatal sau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?