Sănătate – mituri în care încă mai credem

Miturile din domeniul sanatatii exista inca din negura vremurilor si unele persoane inca mai cred cu tarie in ele. Asta, chiar daca unii specialisti au demonstrat de foarte multe ori ca nu sunt fondate. Iata cateva dintre ele.

Mancarea bio nu contine niciun pesticid. Niciun agricultor, oricat de bine intentionat ar fi, nu poate garanta ca fructele sale sau legumele nu contin deloc pesticide. Vantul, apa sau poluarea pot contamina alimentele bio cu pesticide. In plus, uneori, pesticidele organice sunt mai toxice.

Zaharul cauzeaza hiperactivitate la copii. Nu exista niciun studiu stiintific care sa demonstreze asta. Iar zaharul nu este foarte periculos pentru copii. Mai degraba sucurile carbogazoase, care pot cauza obezitate si luarea in greutate.

Daca iti e rece, vei raci. Iarna, nu frigul este cel care te face sa te racesti, ci mai degraba obiceiurile. In sezonul rece suntem mai mult in interior. Ventilarea nu este atat de eficienta si suntem mai la risc sa ne aflam langa oamenii infectati. Un lucru care faciliteaza propagarea virusilor responsabili cu raceala sau gripa.

Atunci cand un aliment cade pe jos, putem urma regla cleor 5 secunde. Dar asta nu inseamna ca vei fi protejat de microbi. Un studo=iu chiar a ajuns a concluzia ca anumite bacterii sau microbi sar imediat pe alimentele care cad pe jos.

Ouale nu sunt bune pentru sanatate. Credintele populare spun ca nu este bine sa mananci oua, deoarece cresc nivelul de colesterol. Dar cercetatorii au descoperit, in cadrul unui studiu ca si daca mananci 12 oua pe saptamana, acest lucru nu este deloc periculos pentru sanatate. Nu iti mareste colesterolul, nici zaharul din sange, nici presiunea arteriala.

Trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi. Nu exista niciun studiu care sa demonstreze asta. Mai degraba, cercetatorii sugereaza ca femeile ar trebui sa consume 2, 7 litri de apa pe zi iar barbatii 3,7 litri de apa pe zi.

Mucusul verde este un semn de infectie. Culoarea mucusului depinde cel mai adesea, de numarul de celule ale sistemului imunitar care sunt implicate in combaterea infectiei, nu de gravitatea bolii. Deci o persoana care are o simpla raceala poate sa aiba un mucus verde.

Anti-perspirantele pot cauza cancer de san. Credintele populare spun ca anti-perspirantele blocheaza transpiratia si nu lasa corpul sa elimine toxinele. Dar transpiratia raceste corpul, nu elimina toxinele. S-a demonstrat insa ca nu exista nicio legatura intre produsele anti-perspirante si aparitia cancerului de san.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?