Top 3 beneficii ale pastelor

Fabricate in general, cu faina de grau, pastele integrale sunt bogate in fibre, si ofera de asemenea, un indice glicemic scazut. In plus, sunt alegerea ideala atunci cand nu vrei sa rontai compulsiv intre mese. De asemenea, exista cea mai mare varietate de paste, una cu adevarat suprinzatoare din care poti alege, pentru a varia placerile si gusturile.

Si, consumate in mod regulat, pastele sunt extre, de benefice pentru sanatate. Nu stiai asta?

Pastele te ajuta sa iti itii greutatea sub control. In general, persoanele care sunt la regim au tendinta de a evita pastele deoarece au impresia ca se vor ingrasa. Dar studiile facute de catre specialisti au ajuns la concluzia ca feculentii nu pot si nu au de ce sa fie asociati direct cu luarea in greutate.

Dupa ce s-au observat obiceiurile alimentare a 23.000 de persoane, specialistii au remarcat ca persoanele care consuma in mod regulat paste au un indice de masa corporala mai scazut. Este vorba aici despre a manca paste cu moderatie, bineinteles. Si de a le asocia cu unele ingrediente mai sanatoase, precum uleiul de masline, legumele sau fructele.

Pastele pot stimula tranzitul intestinal. Pastele sunt surse de nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Aici putem aminti magneziul, vitamina B, proteinele si fibrele. Dar trebuie sa fie alese integrale si sa nu fie fierte prea mult timp pentru ca indicele lor glicemic sa ramana cat mai scazut. Toti nutrientii lor pot stimula tranzitul intestinal.

Pastele te ajuta sa iti faci plinul de zaharuri lente. Pastele, cele integrale mai ales, te ajuta sa iti faci plinul de energie, o energie pe care organismul o va asimila lent, un lucru ce va avea drept efect limitarea rontaielilor dintre mese. Dar va furniza in acelasi timp energia necesara pentru a functiona asa cum trebuie pentru o perioada mai indelungata de timp.

Foarte usor de preparat, pastele sunt ideale pentru a evita preparatele industriale din comert pline de grasime si de zahar. Calde alaturi de sosul de rosii, in salate reci, in lasagna, sub forma de canneloni sau in gratin, pastele se pot consuma in foarte multe feluri, sub toate culorile si se pot prepara cu aproape orice, in functie de gusturi.

Poti prepara sosuri pe baza de legume la gratar, le poti consuma alaturi de rosii cherry, de busuioc sau de parmezan si poti incerca de asemenea, diferite feluri de preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *